Сайт от бъдещето

сайт от бъдещето

Сайт от бъдещето

Сигурно много от вас са се чудили, или ако не са – сега вече ще се замислят, как би изглеждал един сайт от бъдещето. В случая не говорим за сайт след няколко години, а за след цели 100 (ако трябва да сме напълно точни 103.)

На тези размисли ни наведе втората задача от конкурса по програмиране, организиран от PC Magazine и Телерик. Алгоритмичната част беше свързана с известната “Игра на живот”.
Една от многото идеи, които хрумна на екипа ни (и за съжаление една от малкото, която успяхме да реализираме), е следната – очакваме през 2115 година потребителите да могат да свързват сайтовете си с дадена обстановка, място, и то да е в пряка зависимост със случващото се там. Например ако сме блогър и пишем статии за това колко е хубаво на Хаваите, можем да си свържем сайта със Хаваите и той ще отразява всичко, което се случва там – времето, земетресения, цунамита, атака на пияни туристи и т.н.

Както може би се досещате вече, сайтът който реализирахме, като приложна част е свързан по този начин със главната землянска база на Интересната планета (почти сме убедени, че името на планетата е “Интересна”). Опитайте се да му се насладите, но внимавайте… не знаете какво може да ви изненада…

Nonalga Mission Website


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *