Trust me, I`m ninja

Trust Me I`m ninja

Имате свободно време и се чудите как да го запълните? Не сте доволни от работата си и работните условия? Имате нужда от ново предизвикателство (и то голямо)? Искате да се усъвършенствате и да станете по добри? Искате да станете нинджа?

 

Приемът за петия сезон на Софтуерната академия на Телерик е открит

 

През 2012-2013 в образователните инициативи на Академията участие взеха над 12 000 души.

 

Софтуерната академия на Телерик обяви, че новият прием на курсисти за сезон 2013-2014 е вече открит. Безплатното обучение по софтуерно инженерство е насочено към начинаещи програмисти, като предварителен опит не се изисква. Програмата ще стартира през октомври и продължава една година.

Желаещите да се включат в Софтуерната академия трябва да предадат CV и мотивационно писмо на английски език до 30 септември на уебсайта на инициативата, http://academy.telerik.com/,  след което да се явят на входен изпит. Изпитът включва три компонента – информационни технологии, английски и IQ тест. На интернет страницата на Академията на Телерик, кандидатите могат да разгледат специално разработени материали за подготовка и примерни въпроси. Успешно представилите се ще започнат своето обучение. Личен съвет – не се стряскайте ако не знаете нещо от входните изпити – те са за да се прецени вашето ниво, нормално е да има неща които не знаете, после ще ги научите в академията :).

Само през учебната 2012-2013 г. в образователните инициативи на Академията на Телерик участваха над 12 000 души. От тях 2 050 курсисти се обучаваха присъствено в залите на Академията на Телерик в Младост, София, а около 10 000 души ползват онлайн обученията, достъпни по целия свят.

Академията предлага над 35 курса в 5 професионални направления присъствено и онлайн. Като предоставя обучения за студенти и ученици, Академията се стреми да подготви повече млади хора за най-добрата професия в света – тази на софтуерния инженер – според careerbuilder.com, най-големия сайт за кариерно развитие в САЩ.

Петото издание на програмата обхваща изучаване на съвременните софтуерни технологии. Курсистите започват с въведение в програмирането и програмния език C#, след което продължават с разработката на съвременни уеб приложения с HTML, CSS и JavaScript. В края на обучението си те могат да изберат професионално направление, в което да се специализират – разработчик на уеб, десктоп и мобилни приложения, инженер по качеството на софтуера или софтуерен инженер по поддръжка.

С началото на Софтуерната академия ще започнат и останалите образователни инициативи на Телерик.

  • Детска академия – програма, насочена към най-малките, ще стартира с 26 школи в 19 български града, сред които София, Варна, Бургас, Плевен и др. В нея могат да участват деца на възраст от 10 до 12 години.
  • Училищна и Алго академии – инициативи, насочени към по-големите ученици, които подготвят гимназисти за националните състезания и олимпиади по информационни технологии и информатика. Училищната и Алго академиите се провеждат в Академията на Телерик в София.

Всички обучения, организирани от Академията на Телерик, са безплатни и достъпни за желаещите да се развиват в сферата на софтуерното инженерство, независимо от тяхната възраст, образование или предишен опит.

За Академията на Телерик

Академията на Телерик за софтуерни инженери е инициатива на водещата технологична компания Телерик. Академията цели  да помогне за развитието на българската ИТ индустрия, като създава възможности за обучение и реализация на начинаещите софтуерни инженери.

През учебна 2012-2013 година Академията на Телерик обучава над 12 050 души в 35 безплатни курса по 13 различни специалности. За присъствено обучение са приети 1 000 курсисти в Софтуерната академия, 600 ученици в Детска академия по програмиране, 300 души в Училищна софтуерна академия, 150 души Алго академия. Още около 10 000 души ползват онлайн обученията, които са достъпни по целия свят.

 

Като човек минал през академията и като студент и като преподавател, няма как да не препоръчам едно от малкото адекватни места в България за обучение в тази област. :) А и това е най – сигурният и бърз начин да станете нинджи…

 


One Response to “Trust me, I`m ninja”

  1. this website says:

    this website

    Pavel Kolev – Software Developer & Trainer » Trust me, I`m ninja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *