Безплатен курс по “Уеб дизайн с HTML 5, CSS 3 и JavaScript”

HTML5 course

Уводни думи

Това, което следва да споделя, е истината, цялата истина и само истината :) Казвам го затова, защото от него могат да се възползват хора на различна възраст и с различно образование, но които носят в себе си „нинджата“ на един истински добър уеб разработчик!

И така, на 13-ти март тази година стартира един курс по Web Front-End Development, организиран от Академията на Телерик. Ако кажа, че този курс промени живота ми, мисля че няма да преувелича, тъй като с нетърпения го очаквах месеци преди той да стартира и тук е мястото, където ще ви споделя своите впечатления.

Телерик Академията и курсовете, които предлага

Софтуерната Академия на Телерик организира и много други безплатни курсове… безплатни ли казах? Точно така, безплатни! Всички курсове, водени от Телерик Академията, са напълно безплатни, при това с възможност за онлайн обучение. Колкото и да изглежда твърде хубаво, за да е истина, ами така е, може би и в България нещата започват да се случват, но трябва някой да се сети да инвестира в тази посока, а и да жертва част от себе си, за да може после да се наслаждава на една развита нация, с едно обучено поколения от софтуерни инженери, които винаги ще помнят, че основата беше положена именно от Телерик, най-голямата компания в България предоставяща напълно безплатни софтуерни обучения.

Нямам намерение да ви обременявам само с думи, тъй като думите не струват нищо, ако зад тях няма покритие. Вижте, колеги и приятели, преди да стартира курсът “Уеб дизайн с HTML 5, CSS 3 и JavaScript“, аз никога не бях се занимавал с едни от най-новите технологии в уеб програмирането, а именно HTML5 и CSS3. Сега обаче, смея да твърдя, че само за няколко месеца успях да навляза в дълбочина и с натрупаните знания съм готов да разработя и защитя финалния проект към първата част на курса, който представлява „нарязване“ на едно “psd” и неговото кодиране с HTML5, както и вграждането му в CMS система.

Лектори

Ако трябва да кажа и няколко думи за лекторите на самия курс, ами това са хора, които са доказали не веднъж себе си. Добре познати професионалисти в софтуерната индустрия, но и едни широко скроени личности. Това ясно личи, тъй като те наистина дават всичко от себе си материалът да бъде поднесен по един изключително достъпен начин дори за хора, които правят своите първи стъпки в уеб програмирането.

Community

И не на последно място community-то, което съпътства самия курс. Напомням, че обучението стартира с около 2600 души, доста от които онлайн.

Вижте, лично аз не обичам да работя сам, като имам предвид да се затворя в себе си и винаги да се опитвам за всичко сам да търся решение на проблеми. Точно обратното, обичам да споделям своите решения с останалите, както и да изучавам начина и стила на писане на останалите колеги.

Според мен в тази индустрия е престъпление човек да се зарови в себе си и да си мисли, че той открива топлата вода, докато може би по света вече има открита нова технология, която би могла да продължи да се развива, ако всички работят в един огромен екип и са движени от силата на „споделянето“.

Сертификати и награждаване

Дали има някаква награда в края на курса ли? :)

Ами, да, въпреки, че курсът е напълно безплатен в края най-добрите студенти, които успешно разработят и защитят своите проекти, получават сертификат от Телерик Академията за квалификация “Certified front-end developer”. Аз бих искал да съм сред тях, пожелавам ви го и на вас от сърце :)

Заключение и благодарности

Тук ще използвам възможността да благодаря на Павел Колев, който неотдавна създаде този блог, предлагащ много полезна информация на всички търсещи и желаещи да се обучават в едни наистина съвременни уеб технологии.

Със сигурност има много неща, които пропуснах да спомена относно курса “Уеб дизайн с HTML 5, CSS 3 и JavaScript“, но ще се радвам в коментарите си да зададете своите въпроси, а защо не и да споделите впечатленията си от курса, ако сте вече част от него.

Георги Янков


26 Responses to “Безплатен курс по “Уеб дизайн с HTML 5, CSS 3 и JavaScript””

 1. aleksoft says:

  Само хубави думи мога да кажа, радвам се че се организират такива курсове.Имам само едно предложение.Да се дават микрофони на обучаващите се които ходят на място, за да може тези които учат дистанционно да чуват въпросите и коментарите им.

  • Georgi Yankov says:

   Благодаря за коментара!

   Аз също мисля, че е важно въпросите, които се задават от аудиторията, да достигат и до онлайн участващите. Един от начините това да се случи е когато самият лектор повтаря въпросите, които се задават на място. В този смисъл на мен ми хареса практиката на Павел Колев на последната си лекция.

 2. Blagovest Papagalski says:

  И аз съм един от многото поели по пътя на web “ninja-та”. Академията на Телерик е нещо, за което до скоро не бях чувал. От приятели разбрах, че ще се явяват на безплатен курс по Web Design. Първоначално не ги взех на сериозно, но въпреки това посетих уеб сайта им и разгледах формата на обучение, която предлагат. Онлайн обучението е много удобно за всички, които нямат време или възможност да посещават лекциите, на които се преподават HTML, CSS, Javascript, Photoshop, CMS. То се представя под формата на видео уроци, които заедно с всички други материали необходими на учащите се качват на сайта на академията и всеки може да изтегли безплатно. Лично на мен много ми харесва, Kids Академията на Телерик. В България има много умни и надарени деца, на които по една или друга причина не се дава възможност да се развият още от малки. Парите вече, не са проблем благодарение на Академията на Телерик. Както споменава колегата Георги Янков “Всички курсове, водени от Телерик Академията, са напълно безплатни”. Де да бях и аз сега в ранна детска възраст, за да стана мини “нинджа” програмист. : ]
  Поздрави на всички захванали се с курса по Web Front-End Development и успех с проектите!

 3. И така ако правилно схващам концепцията, която води Телерик то тя е една от следните възможности:
  Телерик прави безплатни курсове, защото има нужда от кадърни кадри, които да работят за него. Ако е така значи компанията има многа работа, на която не може да смогне. И в същото време ние трябва да сме доволни, че евентуално може да получаваме едно добро възнаграждение работейки за Телерик. Това е много добре, свежи пари влизат в бъргарската икономика под формата на заплати на служителите, които работят за Телерик пък и самите те печелят.
  Втория вариант курсовете да са безплатни е просто, защото Телерик е загрижен за хората, които живеят тук и го прави напълно безвъзмездно. Което е страхотно отново евала.
  Както и да го погледнем, който и от двата варианта да е – е добре дошъл и за нас и за Телерик. Никой не може да каже със сигурност, какво целят собствениците освен самите те, но аз виждам тези две възможности, които може и взаимно да са съчетани.
  Нищо по хубаво от това. Курсът по development (HTML, CSS, JavaScript, CMS системи). е наистина полезен. Съдя по себе си, какво научих само за няколко месеце при условие, че започнах от нулата. Мога да пожелая успех на всички записали се, както на самите Телерик. Всичко, което правим го правим за нас!

  • Първата част на курса по HTML5, CSS 3, и JavaScript в Телерик приключи преди няколко месеца. Не мога да повярвам, че вече мога да правя толкова много неща само с писане на кодове. Това е сайтът, който направих. Тоест първият ми сайт на строителна тематика. И искрено благодаря на Телерик за всичко което научих.

 4. stefan007 says:

  Здравейте колеги! Напълно съгласен съм с вашите постове относно курса по Уеб дизайн с HTML, CSS3 и JavaScript на Телерик Академи. За курса по Web Front-End Development научих от интернет или по-точно от стария чичо Google, където всеки, който се интересува от курсове по Уеб дизайн с HTML 5, CSS 3 и JavaScript и не знае къде се провеждат абсолютно безплатно такива курсове, може да напише в търсачката някоя от следните фрази: безплатен курс уеб, обучение HTML, обучение JavaScript, JavaScript безплатен курс, курс CSS, обучение CSS, курс HTML, лекции HTML, лекции CSS и други подобни. По този начин на първите няколко места в SERP-а ще се покаже уеб страницата на Софтуерната Академия Телерик http://academy.telerik.com/, където има подробна информация за курса по уеб дизайн, а също така и за други много интересни и безплатни курсове, свързани с програмирането.
  Пожелавам Успех на всички колеги и на тези, които им предстои да се запишат!!!

 5. Марин says:

  Привет!
  Просто исках да споделя моето мнение за безплатения курс по HTML и CSS, който се провежда в Академията на Телерик. Наистина съм много приятно изненада от високия професионализъм и страст, с които лекторите от курса провеждат лекции си. Ако имате интерес в сферата силно ви препоръчвам да се запознаете с курса по Web Front-End Development, в който лесно и приятно ще имате възможност да научите как се правят уеб сайтове с Photoshop, HTML, CSS и JavaScript и как се ползват CMS системи като WordPress и Drupal. Успех!

 6. aglika says:

  И аз от месец март следя лекциите на този курс по HTML CSS и JavaScript, който се провежда в Академията на Телерик. До преди това нямах никаква представа как се правят уеб сайтове с Photoshop, HTML, CSS и JavaScript. Благодарение на лекторите, които освен, че обясняват като за начинаещи, всичко свързано с front-end програмирането, също така показват трикове и техники за напреднали, вече мога сама да създам сайт.

  Голям плюс на този курс по уеб програмиране е това, че предлага гъвкавост по отношение на посещенията и че е практически насочен – т.е. учи на занаят, а не отвлечени теории.

  В този ред на мисли попаднах на лекция на един познат програмист, която предполагам, че ще бъде интересна и за други прохождащи в занаята, като мен: http://skanev.com/2012/05/15/mastering-the-craft-video/

  Успех на всички!

 7. Marina says:

  Здравейте! Това е най-добрият курс, на който съм попадала до сега, при това безплатен. Препоръча ми го приятел, нямах никакъв опит в HTML, CSS, JavaScript, не мислех, че ще се науча и бях приятно изненадана. От курса по “Уеб дизайн с HTML 5, CSS 3 и JavaScript” всеки може да се научи да прави уеб сайтове, стига да отдели време и да се потруди. Преподавателите са с голям практически опит и представят материала по най-разбираемия начин, в съчетание с добре подбраните упражнения, курсът се превръща в истинско удоволствие.
  Препоръчвам го на всички, които наистина искат да научат нещо практично, както и всички останали курсове на Телерик .

 8. jonitu says:

  Здравейте, специални благодарности на Телерик и лекторите и от мен!
  Преди да попадна на курса , подобно на повечето колеги, и аз нямах голям опит с HTML/CSS, исках да ги изучавам, но не знаех откъде да започна и всичко беше едно лутане между видео-уроци, какви ли не материали и още купища информация.
  И дори да не получа сертификат накрая (пожелавам ви го на всички от сърце), пак няма да съжалявам, че отделих време за този прекрасен курс и хората, които стоят зад него!

 9. След като дълго време се чудих какъв самоучител по HTML да си взема, случайно попаднах на анонса на безплатен курс по фронт енд уеб технологии на Телерик Академи. Стори ми се съмнително добра оферта, затова се разрових из нета да погледна какво пише за Академията. Оказа се не само че курсът наситина е безплатен, но и лекторите в него са уважавани професионалисти в областта си. Започнах да посещавам лекциите, обмених контакти с колеги и за четири месеца научих повече, отколкото за цял семестър в университета. Препочъвам курса на Телерик Академи на всеки, който има интерес от работа със сайтове, с Photoshop, HTML, CSS и JavaScript, CMS системи като WordPress и Drupal.

 10. Staev says:

  И аз да си кажа мнението. Занимавам се с програмиране от 3,4 години, но не бях доволен от знания си по HTML и CSS. Мои познати вече бяха карали курсове в Telerik Academy и бяха доволни. Прецених, че мога единствено да спечеля и записах Web Design with HTML 5, CSS 3 and JavaScript Course . Ако курса не ми допаднеше, можех да се откажа, когато си поискам. Бих казал, че за момента съм много доволен. Освен този курс записах и http://academy.telerik.com/student-courses/cloud-software-development/about. Той също ми допадна и съм решил да изкарам и двата курса. Ако за в бъдеще излезе курс, който считам, че ще ми е полезен отново бих се възползвал.

 11. iliana says:

  Ако, докато разглеждате някой приятен сайт сте си задали въпроса: „Как се прави това?” или ви е заглождила мисълта: „Искам да мога и аз!”, много ще ви допадне Безплатният курс по front-end development (HTML, CSS, JavaScript, CMS системи).
  Лекторите имат практически опит и поднасят материала с много демонстрации на живо и лекота, която задържа вниманието и ви кара да изгледате видеото на един дъх.
  В курса се изучава в дълбочина всичко необходимо за да можете да правите качествени сайтове и да използвате най-новите технологии в тази област:
  Домашните упражнения са истинско предизвикателство. Те стимулират мисленето и след всяка задача си давате сметка, че докато сте се борили с нея, сте вникнали по-добре в нещата.
  Онлайн обучението ви дава възможност да се потопите в света на разработката на уеб сайтове. и да задоволите своето любопитство, колкото и да сте заети.
  Ако ви привличат уеб-технологиите и обичате да мислите, този курс ще ви достави истинска наслада. Вижте го. Заслужава си…

 12. Stoiko says:

  Така и така сме на тази тема, нека и аз да ви споделя за този чудесен безплатен курс от Телерик Академията. Той съдържа видеолекции за уеб разработка чрез HTML, CSS и JavaScript и е напълно безплатно обучение за уеб програмисти. С него можете да научите за всичко от HTML през Photoshop Slice’n’Dice до CMS системи.

  Материалите от чудесния курс са на разположение онлайн напълно безплатно, а всички курсове от Телерик Академията са напълно безплатни за всеки, който желае да се запише за тях. Всеки минал този курс гарантирано става измежду най-добрите български сайтаджии. Горещо ви препоръчвам да го прегледате и даже да се заемете да го направите целият, много добър курс е.

 13. mayiask says:

  Курсът, на академията на Телерик
  , за начинаещи уеб разработчици, дава шанс на всеки, който иска да научи
  CSS,HTML и Javascript
  , да го направи напълно
  безплатно. Води се от опитни front-end девелъпъри, които ще ви помогнат да научите css , html, javscript или да допълните
  досегашните си знания.След завършване успешно на безплатния курс,
  можете да получите сертификат за уеб-девелъпър. След всяка лекция в сайта на академията се качват видеа на лекциите,
  които могат да бъдат гледани напълно безплатно.

 14. mayiask says:

  Курсът, на академията на Телерик , за начинаещи уеб разработчици, дава шанс на всеки, който иска да научи CSS,HTML и Javascript, да го направи напълно безплатно. Води се от опитни front-end девелъпъри, които ще ви помогнат да научите css , html, javscript или да допълните досегашните си знания.След завършване успешно на безплатния курс, можете да получите сертификат за уеб-девелъпър. След всяка лекция в сайта на академията се качват видеа на лекциите, които могат да бъдат гледани напълно безплатно.

 15. fineti says:

  Адмирации за всичко това което правят Telerik Academy.

 16. Aleksandrov says:

  Нека и аз да се включа с мнение относно чудесния курс по Уеб дизайн с HTML 5, CSS 3 и JavaScript.организиран от Telerik Academy.Самият курс е напълно безплатен подходящ и за начинаещи хора.Относно лекторитекаквото и да се каже ще е малко.Истински професионалисти,опитващи се да помагат на всеки един от нас за да може по успешно да усвоим материалите.Единият от тези лектори е всъщност създателя на блогъткъдето пиша в момента.А сега нещо интересно.Незнам дали знаете,но търсейки резултати на български в най-известната търсачка Google на ключовата за целия ни курс думичка CSS3 какви резултати излизат най-отпред.Коментарът е излишен….Надявам се с наученото от този прекрасен курс да постигнем след време същите резултати с вече собствени сайтове.
  Поздрави и успехи на всички .

 17. Sonia says:

  Очарована съм от Академията на Телерик и изобилието от курсовете които тя предлага. За първи път чух за тази фирма в началлото на настоящата година от приятели, когато си помислих че се шегуват с мен и ми беше трудно да повярвам, че курсовете са безплатни и няма никакви улофки. Веднага се записах на курсаа по Уеб дизайн с HTML5, CSS и JavaScript. Включвайки лекции по Photoshop, CMS системи и jQuery той е широккообхватен и всяка лекция е преподавана от специалист в областта което ни помага да научаваме най-новите подробности, а в тази индустрия е изключително важно информацията ни да бъде up-to-date. Щеше да е дори още по-хубаво ако бях разбрала за Телерик по-рано и сега може би щях да съм шампион на олимпиадите по Информатика и Информацйонни технологии ! Е не мога да знам, но това в което съм сигурна е че Телерик предлага прекрасен старт за изгряващите звезди в областта на Компютърните технологии и ние трябва да поемем подадената ни ръка ако искаме да успеем в този бизнес. Благодарим Ви Телерик :)

 18. i_mitev says:

  В Телерик Академията правят много добри безплатни курсове по HTML5, CSS3 и JavaScript . Аз съм един от хората, които ходят на този курс и мога да кажа, че лекциите са професионално направени от хора който се занимават всеки ден с това. Най-хубавото е че на сайта на курса има видео от всички лекции, които са минали до този момент и всеки може да влезе и да гледа качествени уроци. Препоръчвам на всеки, който се интересува да влезе и да разгледа лекциите на Телерик академията.

 19. Georgi Manev says:

  Здравейте, не искам това да се счита като вид реклама или спам, а просто безкористно предаване, на може би полезна за Вас информация. Преди 4-5 месеца, открих сайта на Телерик и видях в него HTML/CSS3/CMS/jQuery курс, а бе общо взето Front-End Course. До сега съм научил много полезни неща от него. Той е безплатен, а дори и да не сте записани, можете да гледате всичките уроци онлайн и да се упражнявате с домашните, които са ни били давани. Успех! Надявам се да съм Ви бил полезен! :)

 20. Здравейте,
  записал съм се на безплатен курс по CSS 3, HTML 5 и Javascript в Академията на Телерик. Обучението е изключително професионално и забавно. Материалите се усвояват бързо и лесно, а в същото време и качествено! Най-хубавото е, че в края на курса ще можем да спечелим и специален Сертификат, който ще ни бъде изключително полезен при бъдещо кандидатстване за работа!

  Телерик водят и много други безплатни курсове, препоръчвам ви да прегледате сайта им!

  Пожелавам ви само успехи!
  Поздрави!

 21. Emo says:

  Здравейте,
  и аз като останалите се записах в безплатният курс по HTML5, CSS3 и JavaScript на Софтуерната Академия Телерик.Oстанах много приятно изненадан от професионалнното обучение което предлагат и то напълно безплатно!Трябва да се отбележи ,че преподавателите в академия Telerik са изключителни професионалисти и наистина си разбират от работата.Много са навътре в Front-end и Web design в следствие на което преподават изключително добре и абсолютно адекватно.Аз бях започнал да се самообучавам чрез уроци из интернет,но след като се записах за безплатните видеоуроци за HTML5, CSS3 и JavaScript разбрах колко щеше да ми бъде трудно без този невероятен курс на Академия Телерик(напълно безплатен).Тук е момента да отбележа,че съм им изключително благодарен,че имам възможността да се уча от най-добрите в уеб програмирането.
  Самата академия освен HTML5, CSS3 и JavaScript предлага и други курсове като Разработка на мобилни приложения,Photoshop за уеб, печат и видео,Уеб приложения с ASP.NET MVC,Основи на програмирането със C#,SEO курс – оптимизация за търсачки,Уеб програмиране от страна на клиента,Качествен програмен код и много други .Всички курсове се водят от големи специалисти,тъй като в академията работят само и изключително кадърни хора.Радвам се ,че имам възможността да уча при тях и бих посъветвал всеки който иска да се развива професионално и да се учи от най-добрите ,да не се колебае, а да се запише за безплатните курсове на Академия Телерик.

 22. Nikolai says:

  Здравейте, и аз като останалите съм се записал в безплатният курс по HTML5, CSS3 и JavaScript на Софтуерната Академия Телерик. Oстанах приятно изненадан от професионалното и безплатно обучение което предлагат! Трябва да отбележа ,че преподавателите в академия Telerik са навътре в нещата и са изключителни професионалисти. Те найстина си разбират от работата и в следствие на което преподават изключително добре и абсолютно адекватно.Аз бях започнал да се самообучавам чрез уроци из интернет, но след като се записах за безплатните видеоуроци за HTML5, CSS3 и JavaScript разбрах колко щеше да ми бъде трудно без този невероятен курс на Академия Телерик който е напълно безплатен и без никакви уловки. Тук е момента да отбележа, че съм им изключително благодарен,че имам възможността да се уча от най-добрите в уеб програмирането.
  Самата академия освен HTML5, CSS3 и JavaScript предлага и други курсове като SEO, Разработка на мобилни приложения, Cloud Development, C# и други. Всички курсове се водят от опитни front-end девелъпъри, тъй като в академията работят само истински професионалисти, опитващи се да помагат на всеки един от нас за да може по успешно да усвоим материалите. Курсовете на Телерик са уникална възможност да научиш много, напълно безплатно, дори от вкъщи – тъй като на сайта на академията са качени видеа, които могат да бъдат гледани напълно безплатно дори и да не си записан в курса. Радвам се , че имам възможността да уча при тях, полезно е както за начинаещи така и за напреднали и бих посъветвал всеки който иска да се развива професионално и да се учи от най-добрите, да не се колебае, а да се запише за безплатните курсове на Академия Телерик.

 23. R.H. says:

  Здравейте! Макар от около месец да не е поствано, надявам се някой ще отговори на моя пост, защото съм от нерешителните хора и дори след като обмисля най-детайлно нещо, пак се колебая и имам няколко ВЪПРОСА :( Та… като за начало искам да споделя интереса си към уеб дизайна и разработката на сайтове. Нямам опит в това, но проявявам интерес и доста неща съм чела по темата. Имам познания по HTML, CSS и Photoshop. Мисля, че лесно схващам нещата, на практика вече не мога да кажа доколко добре бих се справила,ако имам примерно конкретна задача за изпълнение,но бих искала да се усъвършенствам. И единият ми въпрос касае именно курсовете на Телерик- според вас може ли завършването на един такъв курс да те усъвършенства до ниво, на което можеш да потърсиш професионална реализация в сферата на уеб дизайна, дори и например да не си се добрал до така желания сертификат? Вторият ми въпрос е свързан вече съм самото провеждане – човек, който е редовен студент и да кажем работи паралелно, би ли могъл успешно да участва онлайн в обучението, т.е. времето, предвидено от Академията като интервал между качване на записи и изпращане на проекти достатъчно ли е за един зает човек да реагира или материалът тече много бързо и излиза тегава работа? Иии още едно кратко въпросче :):):) Каква е разликата дефакто между курса по Уеб дизайн с HTML5, CSS3 и JavaScript и този по Web Front-End Development, останах с впечатление, че това са 2 различни курса, но доста сходни като програма, а и квалификацията, която се дава на сертифицираните накрая е еднаква?

  Много ще се радвам да ми пишат компетентни хора, които са преминали през обучението и знаят как стоят нещата, защото обмислям записването си,но евентуално могат да изникнат и други неща около мен и затова се колебая дали ще имам достатъчно време и сили да се занимавам активно, а желание не ми липсва :(

  P.S. Поздравления на Телерик за страхотната инициатива, не е шега работа да водиш толкова БЕЗПЛАТНИ курсове, това си е инвестиция и то не само финансова. Но мисля, че ще изпъкнат качествени кадри, които може би впоследстие адекватно ще отвърнат на полученото от компанията като те самите влагат креативност и професионални идеи в нея ;)

  • Georgi Yankov says:

   Здравей,

   В отговор на първия ти въпрос:

   “според вас може ли завършването на един такъв курс да те усъвършенства до ниво, на което можеш да потърсиш професионална реализация в сферата на уеб дизайна, дори и например да не си се добрал до така желания сертификат?”

   Да, абсолютно е възможно. Всичко зависи от времето, което ще отделиш за курса, както и сериозността, с която ще подходиш.

   В отговор на втория ти въпрос:

   “човек, който е редовен студент и да кажем работи паралелно, би ли могъл успешно да участва онлайн в обучението”.

   Да, би могъл. Това обаче ще означава времето след работа, както и почивните дни да ти бъдат основно ангажирани с гледането на видео ликции, писане на домашни и съответно правене на проекти. Това в случай, че гониш високи резултати. Иначе Телерик Академията винаги дават предостатъчно време за предаването на домашните и проектите.

   Миналата година курсът по front-end беше разделен в два отделни курса. Тази година е един, но в две части, които обхващат целия материал от двата минали курса. Сертификат ще получат най-добре представилите се курсисти, преминали и през двете части успешно.

   Аз те съветвам да не се колебаеш и октомври месец да запишеш новото издание на курса :). Ако случайно в бъдещ момент решиш да се откажеш няма да има никакви негативни последици. Курсовете са напълно безплатни.

   Като начало можеш да се регистрираш в официалния форум на Академията, където свободно можеш да продължиш да задаваш своите въпроси. Вярвам, че там ще получиш бързи и коректни отговори от колеги, които вече са преминали доста курсове.

   Линк към форума: http://forums.academy.telerik.com/

   Поздрави!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *